Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför valde Umicevic bort SSK: "Tror inte ens Pernhem vet vem jag är"

Dragan Umicevic kommer inte att spela i SSK kommande säsong.
I en intervju med Hockeynews berättar han varför:
– Det hade varit roligt, men inte tillräckligt, säger Dragan Umicevic.

Tidigare, under våren, florerade ryktet att Dragan Umicevic skulle återvända till Sverige och Södertälje SK.

Men en tid efteråt kom nya uppgifter som menade att Umicevic skulle bli kvar i den tyska ligan med Krefeld Pinguine.

Läs tidigare artikel: Öppnade upp för spel i SSK – nya uppgifter om Dragan Umicevic: "Jag skulle vilja stanna i Krefeld"

I en intervju med Hockeynews berättar 33-åringen varför han valde bort SSK.

– Jag ska inte ljuga och säga att jag skulle vilja flytta hem och spela, men jag tycker ändå att de kanske kunde ha gjort lite mer för att få hem mig om jag säger så, säger Umicevic till HockeyNews.se.

Efter tre år i DEL kommer Dragan Umicevic att lämna den tyska ligan och det lutar mot ett tvåårskontrakt i Österrike, och då är topplagen Salzburg, Klagenfurt och Linz alternativen.

Forwarden har blivit erbjuden nya kontrakt i Tyskland, men då har kontrakten enbart sträckt sig över ett år.

– Jag har haft anbud på ett år, men har försökt tänka lite längre om man kanske ska flytta en sista gång. Sedan har jag funderat på Södertälje också om man skulle flytta hem. Jag ville vara kvar i Tyskland, men fick bara ettårskontrakt överallt. Klubben jag var i (Krefeld) hade strul med ekonomin och ville skära ner. Det var ett tufft beslut, men kändes ändå ganska bra.

I intervjun berättar Umicevic att han varit i kontakt med SSK-tränaren Ulf Lundberg, men att det aldrig blev aktuellt med någon kontraktsskrivning.

– Pernhem (Mats, SSK:s klubbdirektör) tror jag inte ens vet vem jag är om jag ska vara ärlig. Jag har inte haft någon kontakt med honom. Jag har snackat lite med tränaren där. Det hade varit roligt, men inte tillräckligt, säger Dragan Umicevic.