Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför syns polisens helikoptrar över Södertälje

Polisens helikoptrar märks oftare över stan. Det har sin förklaring.

Helikopterjakt på en misstänkt inbrottstjuv,  på en bil som synts i samband med en stöld av bilskyltar, och på en tolvåring som varit borta några timmar.

Den senaste tiden har polisens helikoptrar varit mer synliga över Södertälje än tidigare, och en del har ifrågasatt att helikoptrarna rycker ut på vardagliga ärenden.

En av orsakerna till att vi märker helikoptrarna oftare tror Göran Ramström, baseringschef på Polisflyget är just att polisen sedan årsskiftet har en ny sorts helikoptrar.

– De låter mer så man märker dem mer än de tidigare, så är de lite större också, säger han.

Att stockholmspolisen har bättre tillgång till helikoptrar nu än tidigare är en annan. Polisen i Sverige ska egentligen ha sju helikoptrar totalt. Efter en olycka för några år sedan har de bara varit sex. Och då har Stockholmpolsen ofta fått låna ut en av sina två till andra distrikt.

Sedan årsskiftet finns det dock återigen sju helikoptrar och Stockholmspolisen har därmed mer tillgång till sin andra helikopter igen.