Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför smällde det i natt

Det har varit skottlossning på flera ställen i Södertälje i natt. Men lugn, det är bara kommunala tjänstemän som gjort sitt jobb. Uppdaterad 10:23.

Det finns gott om vildkaniner i Södertälje, till många trädgårdsägares förtret.

– Det är väldigt mycket kaniner i stora delar av Södertälje och de ställer till problem både i trädgårdar och på offentliga ytor. De gräver gångar och förstör, säger Magnus Aminoff, viltvårdare på Södertälje kommun.

Därför gör kommunen regelbundna avskjutningar och  natten till idag fredag skickades två patruller ut med det uppdraget.

– De har haft varselvästar på sig, och deras bilar har varit märkta med texten "viltvårdare" så det går att identifiera dem, men vi kommer nog få en del samtal om skjutningar, säger Albin Näverblad, kommunikatör på polisens regionsledningscentral.

Att avskjutningen sker nattetid har två orsaker.

– Dels är det för att kaniner är nattaktiva djur. På dagarna sitter de oftast under en buske och sover. Dels är det för att inte störa i den dagliga verksamheten i kommunen, säger Magnus Aminoff.