Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför slutar "Mr SSK" med hockeyn

Han kallas för "Mr SSK" och har 19 säsonger bakom sig i SSK-tröjan. Men nu har han beslutat sig för att sluta med ishockey. 

För över 20 år sedan tog han klivet upp från SSK:s J20-lag och fick spela nio matcher för klubb-ens A-lag. Den tonårige forwarden noterades för en poäng på de matcherna.

Nu, drygt 20 år senare kan man konstatera att det blev några matcher och poäng till för Robban Carlsson i SSK-tröjan efter debutsäsongen.

Totalt blev det 19 säsonger i SSK och nästan 900 matcher, vilket är mest någonsin, för spelaren som blivit en ikon i klubben och kallas för ”Mr. SSK”.

I går kom dock beskedet 38-åringen nu väljer att avsluta sin ishockeykarriär.

– Det är inte ett beslut som jag tagit över en dag bara, utan det har vuxit fram under sommaren. Någonstans finns det ett slut, och jag kände att det var nu. Ishockey kan man ju inte spela tills man är pensionär tyvärr, säger Robban Carlsson.

Det är först nu, när han tagit det här beslutet, som han börjat tänka tillbaka på sin karriär.

– Tidigare har man ju varit så inne i det. Men nu börjar man reflektera lite, och minnas tillbaka.

Vilka är de främsta minnen du bär med dig från dina säsonger i SSK?

– Första matchen såklart. Tror det var 1995, mot Haninge. Jag minns att jag fick hoppa in och spela med Patrik Ross och Niklas Brännström när Ola Rosander var skadad. Jag tror vi vann med 7-1 eller något sådant, och jag passade fram Ross till ett mål, säger Carlsson och fortsätter:

– Sen är det givetvis säsongerna 00/01 och 06/07 när vi gick upp i Elitserien. Framför allt den senare av dem, för då hade jag kanske min bästa säsong någonsin, tillsammans med lockout-säsongen. Det är väl framför allt det jag tänker på om jag ska komma på några minnen.

Det finns minnen så det räcker och blir över från Carlssons 19 säsonger i SSK.

Redan som ett litet barn växte han upp som en stor SSK-supporter. Men att han skulle bli klubbens meste spelare genom tiderna var inget som ingick i hans pojkdrömmar.

– Nej, det kan jag väl inte säga direkt. Men visst är det något jag är jättestolt över.

Anledningen till att det blev så många säsonger i SSK har han dock klart för sig.

– Jag har alltid haft en bra relation med tränarna och har accepterat mina roller. Antingen om jag varit forward eller center. Eller om jag blivit placerad i första- eller fjärdefemman. Det har inte varit några problem. Sen har jag alltid tränat väldigt hårt. Och rent fysiskt skulle jag väl hålla för en säsong till. Men mentalt orkar jag inte.

Från och med i går har han börjat jobba på ett nytt jobb där han kan kombinera både hockey och träning.

Men om vi får se honom på läktaren i Scaniarinken under säsongen, är inte helt självklart enligt honom själv.

– Vi får se, jag vet inte riktigt hur jag kommer att kännas. Att vara där och sitta på läktaren utan att ha någon press på sig. Jag vet inte hur det är. Men visst. Jag kommer säkert att se en hel del matcher, avslutar Carlsson.