Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför saknades SSK:s målvakt

SSK-målvakten Calle Brattenberger fanns inte med i laget i den sista seriematchen. Han är skadad.

Annons

SSK:s målvakt Calle Brattenberger fanns oväntat inte med i lagets sista seriematch på höstsäsongen, borta mot Väsby på onsdagen (seger 6-4). ”Bratten” är skadad men säger själv att han är tillbaka till spel i allettan.

– Det är en skada jag haft de senaste veckorna och nu blev det tillfälle att vila. Jag har aldrig riktigt fått chansen till det tidigare, säger Brattenberger.

Brattenberger var skadad även på försäsongen, men det är inte samma skada, säger han.

–Nej, det här är en annan skada. Vissa dagar har det varit värre, men jag har inte velat vila. Men på slutet har det blivit värre och jag har haft relativt kraftig känning. Jag ville inte gnälla över det då. Men nu kom det ett bra tillfälle att vila, säger Brattenberger.

Till allettan ska han vara tillbaka.

– Nu kommer jag att köra rehab och träna på under uppehållet. Till allettan ska jag vara tillbaka. Det är något jag ser mycket fram emot. Nu börjar ju det roliga, säger han.

Brattenberger och Alexander Sahlin har delat näst intill lika på målvaktsjobbet i SSK under hösten. Brattenberger har spelat i tolv matcher, med 1,88 mål insläppta i snitt per match och en räddningsprocent på 90,1. Sahlin har spelat elva matcher och har 1,49 insläppta mål i snitt och en procent på 93,0.

Det gör Sahlin till hockeyettan östras bästa målvakt, med Brattenberger på sjätte plats.