Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför sade kommunen nej till miljonbudet

Ett fastighetsföretag har överklagat försäljningen av Brandalsund. Anser att försäljningen skett till underpris. 

För drygt en vecka sedan sålde Södertälje kommun jord- och skogsfastigheten Brandalsund för 132 miljoner kronor.

Yilmaz Kerimo, ordförande för Telge fastigheter, sade då att han var väldigt nöjd med försäljningen.

Lika nöjda är inte Wiad fastigheter som menar att försäljningen skedde till ett underpris då de själva bjudit 140,5 miljoner kronor.

Wiad fastigheter har lämnat in en överklagan om försäljningen till Förvaltningsrätten i Stockholm.

– Både mäklaren och kommunen hade föreslagit oss som köpare. Det har sedan ändrats på politisk nivå, säger Anders Gustafsson, Wiad fastigheter, till LT.

I sin överklagan hävdar företaget att köpet kan strida mot kommunallagen, där det framgår att kommunen har en skyldighet att få ut ett så bra pris som möjligt.

– Det är underligt att kommunen inte i sitt pressmeddelande berättade för skattebetalarna att det fanns ett bud på 8,5 miljoner mer, säger Anders Gustafsson, som också menar att det kan föreligga en jävssituation.

Yilmaz Kerimo säger att beslutet att sälja till Brandalsunds säteri KB och Gerstaberg gård AB var det bästa för Södertäljeborna på längre sikt.

– Som ägare är det alltid vi som väljer vilka som passar bäst enligt våra kriterier. Det var mycket som gjorde att vi fann dem lämpligast. Bland annat att de ska driva ekologiskt jordbruk och att de kommer från Södertälje. Priset blev lite lägre, men det var det värt. Vi är ändå nöjda med priset, säger han.