Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför bytte Waltin målvakt

Mats Waltin valde att byta målvakt till onsdagens match. Men SSK-tränaren försäkrar att Alexander Sahlin är förstavalet.

Annons

Det blev överraskande Jonathan Iilahti som fick vakta SSK-målet i matchen mot Kallinge-Ronneby. Finländarens första match för SSK, efter åtta matcher på bänken när Alexander Sahlin storspelat.

Waltin berättar dagen efter om bakgrunden till beslutet:

–Sahlin har varit förbaskat bra. Men det är viktigt att ha en backup-målvakt och känna att man har en som är med, så att man inte står där i ett läge att man måste använda en målvakt som inte fått spela något tidigare, säger Mats Waltin.

Iilahti släppte in fyra mål, räddade 21 av 25 skott. Mats Waltin ger målvakten godkänt för insatsen, men tror att det finns mer kapacitet i 23-åringen från Vasa.

–Han har ett par avancerade räddningar, två av målen kommer på styrningar som är svåra för vilken målvakt som helst. Men vid målet direkt på tekning (4-4) vill jag nog se att målvakten är tät. Det var helt okej, nu har han fått den där första matchen. Jag vet att han kan bättre, säger Waltin.