Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniels annons gör succé på Blocket: ”Välj något annat om du vill se tuff ut och få ligga mycket”

Daniel Tukia, 37, sålde sin elbas på Blocket tack vare sin tokroliga annons.

När Trosabon Daniel Tukia, som arbetar i Södertälje, skulle sälja sin gamla elbas av märket Ibanez, tog han Blocket till hjälp: "Jag har blivit med ny bas och enligt min fru har vi inte plats att behålla denna gamla skönhet av märket Ibanez. Eftersom hon är gravid så vill jag inte uppröra henne utan har bestämt mig för att lyda. Så vill du se tuff ut och få ligga mycket? Köp genast denna bas av mig."

Annonsen löd vidare:

"Den kommer inte att hjälpa dig med nämnda ambitioner men effektivt sätta fingret på att dina problem ligger på ett mer personligt plan. Ärligt talat bör du överväga ett annat instrument om du vill se tuff ut och få ligga mycket. Gitarr till exempel. Vill du däremot sitta hemma och svära över att det mediokra bassoundet dessvärre matchar kvaliteten på dina pentaskalor så ska du genast slå till. Bytes mot en påse chips eller kontant betalning av valfri storlek. Kan levereras av mig personligen om du bor i trakterna av Södertälje, Trosa eller Nyköping. Gör du inte det är det nog ändå ingen idé att buda, eftersom fraktkostnaden vida överstiger basens värde."

Ärligt talat bör du överväga ett annat instrument om du vill se tuff ut och få ligga mycket. Gitarr till exempel.

Har du blivit av med din elbas?

– Det gick fort, på torsdagskvällen sålde jag den. Anledningen var att vi bor trångt och har massor av instrument hemma. Jag fick snabbt ungefär trettio svar varav hälften var ganska fyndiga. Olika köpare erbjöd mig allt från pepparkakor, chips, dipp och kaffe till en back med öl. Sju kronor var det också någon som bjöd för basen.

Så vad landade priset på, vill du avslöja det?

– Det blev högre än sju kronor i alla fall. Jag sålde till högstbjudande, det blev ganska bra betalt till slut. Ska jag vara ärlig så är det inte ett så dåligt instrument. Köparen bor i Danmark.

Att skiva en rolig annons verkar, med andra ord, vara ett framgångsrecept, eller?

– Ja, precis, det verkar gå bättre än när man lägger upp en tråkig annons. Det var många som delade annonsen på Facebook, säger Daniel Tukia.