Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damkronornas perfekta start i Tyskland – nollade hemmanationen efter att storstjärnan vilats

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

FÜSSEN. Damkronorna fick en flygande start på sista turneringen inför OS.
Hemmanationen Tyskland besegrades enkelt med 3-0 efter mål av Fanny Rask, Anna Borgqvist och Johanna Fällman.
En match som storstjärnan Sara Grahn stod över.

Sverige befinner sig just nu i tyska Füssen för att lägga de sista pusselbitarna inför OS i Sydkorea, som väntar om en dryg månad.

I den pittoreska arenan i södra Tyskland hade Finland några timmar innan Damkronornas match skrällt i turneringens första match och besegrat Kanada. Frågan var om tyskarna skulle kunna fortsätta skrällvågen.

Det lyckades hemmanationen inte med.

Sverige var från start det starkare laget och tog tag i taktpinnen direkt i den första perioden. Öppningsmålet skulle också komma efter tio minuters spel.

Olivia Carlsson stod för en stark uppåkning längs vänsterkanten och hittade in till kedjekamraten Fanny Rask. En duo, som tillsammans med kedjekamraten Sabina Küller, var framstående för Damkronorna under onsdagskvällen.

Det skulle inte dröja lika länge för Sverige att hitta nätet i den andra perioden. I powerplay avlossade Emmy Alasalmi skott från blå och efter att pucken studsat på flera spelare lyckades Anna Borgqvist klacka in den retfullt bakom Tysklands Jennifer Harss.

Tyskorna visade dock prov på större offensiv förmåga i mittenakten och hotade flera gånger. Men en stabil och lugn Sarah Berglind stod pall för alla tyska försök.

I sista perioden åkte Sverige på raka tvåminutare som kunde ha bjudit in Tyskland i matchen. Damkronorna räddades av box play-spelet, som var bra under hela matchen, och Leif Boorks lag kunde vinna matchen utan ett insläppt mål.

Johanna Fällman fastställde slutresultatet 3-0 efter ett slagskott från nära håll.

Under torsdagen spelar Damkronorna mot Schweiz. Vinner Sverige där är laget klart som gruppetta.

Hockeypuls är på plats under hela turneringen och följer Damkronorna. Surfa in på vår sajt eller ladda ner appen Hockeypuls för senaste uppdateringarna om Sveriges väg till OS.

SÅ SPELADE SVERIGE:

Målvakt

Sarah Berglind (Minatsu Murase)

Backpar

Elin Lundberg, Johanna Olofsson

Jessica Adolfsson, Emilia Ramboldt

Annie Svedin, Johanna Fällman

Emmy Alasalmi

 

Kedjor

Erika Grahm, Emma Nordin, Maria Lindh

Hanna Olsson, Pernilla Winberg, Rebecca Stenberg

Lisa Johansson, Anna Borgqvist, Erica Udén Johansson

Fanny Rask, Sabina Küller, Olivia Carlsson

Extra: Sara Hjalmarsson