Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd: ”Järnrör” kastades in

Dalkurd reagerar på punkterna som Assyriska anmälts för efter superettapremiären. Eller en som inte finns med. Klubbens säkerhetschef säger till DT att ett järnrör kastats in.Assyriska dementerar uppgifterna.

Från Dalkurds supporterled har det efter att anmälningarna offentliggjorts av fotbollskanalen.se höjts röster om ett järnrör som ska ha kastats mot Dalkurds bänk under matchen, något som inte ser ut att finnas med i anmälningarna mot Assyriska.

– Oj. Det var väldigt, väldigt märkligt. Det är ingenting de kan ha missat, säger Dalkurds säkerhetsansvarige Vahap Kizil, som menar att det är en händelse som han själv sett, till Dalarnas Tidningar.

– Jag såg att den flög ner. Jag satt på huvudläktaren med polisen, så jag och polisen såg att den flög ner, ja.

Mot er bänk?

– Mot våra spelare, ja.

Så det borde finnas med i anmälningen menar du?

– Den borde finnas med tycker jag, ja. Det tycker jag är lite underligt att inte den finns med. Det är en av anledningarna till att våra supportar blir förbannade, att det flyger ner saker mot våra spelare och att det är två stycken som springer mot vår publik, och en kommer hela vägen fram. Det är liksom det som får i gång vår publik, det blir provokationer, säger Kizil, som även menar att han sett föremål kastas mot Dalkurds spelare efter matchen när de skulle lämna planen.

– Jag såg, jag tittade rakt ner på våra spelare som satt på bänken och som också efter matchen skulle gå in, hur det flög saker mot dem.

Men en källa inom Assyriska dementerar uppgifterna om ett järnrör. Till LT-sporten säger källan att föremål har kastats in, men att föremålet på bilden ovan var ett plaströr som användes för att skjuta konfetti.