Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daladuell på damsidan i SM i skotercross – vi sänder tredje deltävlingen

Artikel 13 av 17
Skotercross-SM 2018
Visa alla artiklar

För tredje helgen i rad livesänder Mittmedia SM i skotercross. Den här helgen är vi i ångermanländska Tåsjö och för Dalarnas del är det kampen i damklassen, där Elvira Lindh gör sitt bästa för att utmana Marica Renheim, som varit bäst så här långt.

[+] LIVE från SM i skotercross: Se den tredje SM-deltävlingen här, direkt från Tåsjö

26-åriga Marica Renheim från Mora, som tävlar för Lima MS, har dominerat damklassen i SM så här långt. I Söderhamn förra helgen var hon helt ohotad i båda heaten och drygade ut den ledning hon tog i samband med premiärhelgen hemma i Mora.

– Det kändes superbra och nu var jag också med mycket bättre i starten. Det hade jag lite problem med i Mora förra helgen. Jag var lite sen på tummen där. Det var ett steg framåt kan jag tycka, sade hon efter tävlingen i Söderhamn.

Om hon verkligen "utmanas" eller inte kan man kanske diskutera, men närmast efter Renheim i SM-ställningen finns Borlänges Elvira Lindh, 24.

– Hon är så klart väldigt duktig, men inte omöjlig. Väl i tävlingarna är det mycket som kan hända. Marica kan ramla, precis som alla andra. Eller så kan hon bli trött. Man vet ju heller aldrig hur hennes dagsform är, konstaterade Lindh inför deltävlingen i Söderhamn.

På lördag är det dags för deltävling tre i Tåsjö som ligger så långt in i Ångermanlands inland att det bara ligger "ett stenkast" från Lapplandsgränsen och tillhör Jämtlands län och är en del av Strömsunds kommun.

På herrsidan finns inga dalaförare med i toppstriden inför tredje deltävlingen. I Stock-klassen har dock Joel Jonsson, Lingheds SK och Linus Eriksson, Mora MK tagit poäng. De återfinns på 13:e respektive 14:e plats i totalställningen med nio respektive åtta poäng efter två deltävlingar.

På damsidan finns Julia Moshäll, Mora MK (åtta med 21 poäng), Jeanette Skoog, Malungs MK (13:e med elva poäng) och Kelly Collier, Lingheds SK (16:e med två poäng) med längre ner i totalställningen.

TOPP TRE EFTER TVÅ DELTÄVLIGNAR

OPEN

1. John Stenberg, Lofsdalens Skoterklubb – 50 poäng

2. Adam Öhman, Tväråns Intresseförening – 44 poäng

3. Marcus Dorsch, Umeå AK – 36 poäng

STOCK

1. Emil Hansson, Norrbottens MS Boden – 50 poäng

2. Balder Näs, Team Walles MK – 44 poäng

3. Pär Vikman, Malmfältens MCK – 40 poäng

STOCK DAM

1. Marica Renheim, Lima MS – 50 poäng

2. Elvira Lindh, Borlänge SSK – 44 poäng

3. Matilda Johansson, Älvsbyns MS – 40 poäng

HELA SCHEMAT FÖR VÅRA PLUS-SÄNDNINGAR FRÅN SM

Lördag 3:e februari: Nordiska Mästerskapen i skotercross – Mora

Se sändningen/reprisen här

Söndag 4:e februari: SM-deltävling 1 – Mora

Se sändningen/reprisen här

Lördag 10:e februari: SM-deltävling 2 – Söderhamn

Se sändningen/reprisen här

Lördag 17:e februari: SM-deltävling 3 – Tåsjö

Se sändningen/reprisen här

Lördag 17:e mars: SM-deltävling 4 – Bruksvallarna

Lördag 24:e mars: Finalen – Kalix