Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlström debuterar i SSK-målet

Frågan om vem som blir förstemålvakt i SSK är fortfarande öppen. I kväll hoppas Mats Waltin att det där frågetecknet rätas ut något, när nyförvärvet Mathias Dahlström får chansen mot Västervik.

– Jag känner en övertygelse om att han har en väldigt bra möjlighet att få visa upp sin skicklighet för den allsvenska publiken. Han är en väldigt attackerande målvakt, som bygger mycket av sitt spel på intuition och bra spelförståelse, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Alexander Sahlin startade sist hemma mot AIK. I kvällens träningsmatch borta mot Västervik tar alltså Mathias Dahlström platsen mellan stolparna.

– De får möjlighet att visa upp sig i varannan match här i inledningen, sen får vi ta det vidare efter det. Men frågan om vem som blir förstemålvakt är väldigt öppen. Det kommer den vara ett tag framöver, säger Waltin, som i kväll hoppas se ett SSK som fortsätter precis som i avslutningen mot AIK sist.

– Kan vi starta upp där så kan det nog bli en rätt bra prestation sett över 60 minuter, det är väl så tankarna går. Då fick vi ordning på vårt spel, både med och utan puck. Det blev ett lugn, utan att vi tappade aggressiviteten. Vi jobbade mer tillsammans.

Hur viktiga är träningsmatcherna för bygget inför säsongen?

– Jag skulle vilja påstå att de är väldigt viktiga, just eftersom vi alla inblandade får se att prestationen bär framåt. Det är ett sådant kvitto som vi alla vill ha. Sen om det är saker som fallerar, så får man också möjlighet att korrigera det ganska snabbt. Därmed hittar man också en trygghet och övertygelse i det vi håller på med.