Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlby störd av njursten – långt från OS-final

Håkan Dahlby kunde inte försvara sitt OS-silver i dubbeltrap från London 2012. Nykvarn/Södertäljes skytt fick ett njurstensanfall i natt, missade totalt 29 duvor och var långt från en finalplats.

Håkan Dahlby stördes under natten inför tävlingen av ett njurstensanfall. På sin Facebook beskrev han på onsdagsförmiddagen (svensk tid) hur han vaknade under natten med starka smärtor. När SOK:s läkare undersökte honom konstaterades att Dahlby drabbats av ett njurstensanfall.

– Jag vaknade halv ett med enorm smärta här, beskriver Dahlby ryggsmärtorna för TT.

– Jag hade ingen aning om vad det var. Jag var uppe och gick, då blev det bättre. Jag vaknade igen, ringde läkaren vid tre som konstaterade att det var njursten. Jag har inte sovit så mycket och jag har ont.

Trots njurstenen ställde Håkan Dahlby som planerat upp i kvalet på onsdagseftermiddagen svensk tid, men uppladdningen såg definitivt ut att ha stört honom.

– Jag har fått smärtstillande. Det är inte optimala förhållanden med vinden, men bättre än regnet som var nere i Rio, sa han mellan skjutningar.

Läs även:  Dahlby inför OS-starten: "Jag är inte i toppform"

För förutom njurstenen hade Dahlby och konkurrenterna vädret att kämpa emot:

– Det är inga roliga förhållanden. Så här var det när det var som värst när vi var här och tränade i april. Då var det katastrof också. Det här är en bana som är jättebra när det är fint väder, då kan man skjuta fantastiska resultat. Men det är så mycket berg runt omkring så när det blåser så blir det turbulens. Så kommer regnet också, säger Dahlby till TT.

Bara de sex bästa tog sig till onsdagskvällens final, och dit räckte inte Dahlbys 121 träffade duvor av 150 möjliga.

Efter tävlingen tog han sig åt ryggen. 

– Tabletterna jag fick hjälper inte. Det är en sak att man kan stänga av smärtan, men det här är alldeles för mycket. Jag har jätteont, sa han till TT.

– Nu ska jag gå in och gråta lite, det här var inte det jag hade räknat med. Jag har jobbat för det här i fyra år, tre och ett halvt i alla fall. Synd att allt det här skulle komma på just den här tävlingen.

– Det här hade kunnat gå mycket, mycket bättre. Den känslan jag hade i går eftermiddag, den var riktigt bra.