Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlby med i stark svensk EM-trupp i lerduveskytte

Södertälje/Nykvarns Håkan Dahlby finns med bland de sju skyttar som Sverige skickar till Italien för EM i lerduveskytte.

 Av de sju skyttarna är Håkan Dahlby, Marcus Svensson och Stefan Nilsson klara för OS i Rio. Nu får de en bra chans att tävla sig i form.

I dubbeltrap handlar det givetvis om Håkan Dahlby som tävlar för Södertälje/Nykvarn Jaktskytteklubb.

Han har ett EM-silver från förra året att försvara, men han åker till italienska Lonato utan någon press från svenskt håll.

– Håkan trivs inte riktigt på banan i Lonato, vilket är viktigt för att kunna skjuta bra, så för honom blir det mer tävlingsträning. Då tror jag att han kan göra ett bättre resultat på kommande världscupen i Baku snarare, säger förbundskapten Christer Svensson i ett pressmeddelande.

I herrarnas skeet kommer OS-skyttarna Marcus Svensson och Stefan Nilsson att starta tillsammans med Edvin Moberg. De tävlar såväl individuellt som i lag.

Till damernas tävling är Sveriges bästa skeetdam Therese Lundqvist uttagen.

Och i trap är Andreas Norlén och Rickard Levin Andersson uttagna till EM-tävlingarna.

Banorna är de samma som VM avgjordes på förra året. Tävlingarna avgörs den 6 till 11 juli.

Håkan Dalbys gren, dubbeltrap, avgörs den den sista dagen på EM, måndagen den 11juli.