Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlby laddade hos tandläkaren – sköt sönder rotfyllning

Under sina första dagar i Rio de Janeiro sköt Håkan Dahlby sönder en rotfyllning.Men lagom till tävlingsstart är smärtan tack och lov borta.- Som tur är finns det tandläkare i OS-byn, säger han.

Det blev en hektisk pressträff för Håkan Dahlby,  Södertälje/Nykvarns-skytten som i Rio de Janeiro gör sitt fjärde OS. Först var bussen som skulle ta honom till journalisterna sen, och sedan blev det lite kort om tid eftersom den 50-årige dubbeltrap-skytten skulle i väg — till tandläkaren.

- Vi åkte på träningsläger innan vi kom hit. Dagarna innan det så gjorde jag en rotfyllning hemma i Sverige och så hade de inte tid att slutföra den, sätta på krona och allt det här. Jag kommer hit och den där vita grejen (fyllningen)... När vi börjar skjuta så plopp, så gick den av, säger Dahlby.

- Och så kommer det som ett brev på posten, inflammation. Så jag sköt två dagar med jättesmärta.

Läs även: Dahlbys drömbana växer fram i Nykvarn

Som tur är är de aktivas OS-by inte bara utrustad med lägenheter, gym och matsal. Där finns också bland annat bank och, då, tandläkare.

- Jag gjorde rotfyllning i går kväll i två timmar och nu ska jag dit och göra färdigt tanden, säger Dahlby, som tävlar under onsdagen.

Skönt att bli av med den smärtan?

- Ja. Man kan ju inte döda den med smärtstillande, det ligger bara och molar. Det är inte något kul. Tänk er, och så två skott hela tiden, säger han och visar hur han håller geväret mot kinden när han skjuter.

- Man blir ju helt bedövad för det enda du tänker på är smärtan.

Läs även: Dahlby fick hatmejl efter OS-uttagningen