Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dahlby åtta i världscupen

I helgens världscuptävling i Baku var Håkan Dahlby på nytt nära final - och visade att OS-formen inte är långt borta.

Håkan Dahlby, Nykvarn-Södertälje JSK, inledde med att skjuta 26, 27, 26 i de första tre serierna innan han avslutade starkt med 28 och slutligen med att skjuta fullt - 30 träff - i sista serien.

Med totalt 137 duvor var Dahlby bara en träff ifrån att få skjuta särskjutning om en plats i finalen - och dessutom bara två färre än dagens bästa resultat (139) vilket fem skyttar lyckades pricka ner.

Det blev en åttondeplats till slut för Dahlby, som ändå var relativt nöjd.

- Jag började dåligt med 26, 27, 26 i dålig sikt, regn och vind. Hittade bra glas till fjärderundan och sköt 28 i regn och vind. Jag var mycket nöjd med detta och avslutade med en perfekt 30-runda i ännu mer regn och vind. Allt fungerade i den rundan, jag var rätt i mitten på varje duva. Jag är nöjd med slutresultatet men inte med min början, säger Dahlby i ett pressmeddelande från svensk skyttsport.

Det här var OS-klare Dahlbys tredje topp åtta-placering på årets fyra världscuper.

- Helt okej för en gammal dubbeltrapskytt!, tycker Dahlby själv..

- Det var en dubbelbom i andra serien som stökade till det, men annars skötte Håkan sig bra. Det är stabilt och bra på alla sätt och vis, och han är ju där i närheten av final hela tiden nu, säger sportchef Jonas Edman som följde tävlingarna på plats.