Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlby åtta i världscupen

I helgens världscuptävling i Baku var Håkan Dahlby på nytt nära final - och visade att OS-formen inte är långt borta.

Annons

Håkan Dahlby, Nykvarn-Södertälje JSK, inledde med att skjuta 26, 27, 26 i de första tre serierna innan han avslutade starkt med 28 och slutligen med att skjuta fullt - 30 träff - i sista serien.

Med totalt 137 duvor var Dahlby bara en träff ifrån att få skjuta särskjutning om en plats i finalen - och dessutom bara två färre än dagens bästa resultat (139) vilket fem skyttar lyckades pricka ner.

Det blev en åttondeplats till slut för Dahlby, som ändå var relativt nöjd.

- Jag började dåligt med 26, 27, 26 i dålig sikt, regn och vind. Hittade bra glas till fjärderundan och sköt 28 i regn och vind. Jag var mycket nöjd med detta och avslutade med en perfekt 30-runda i ännu mer regn och vind. Allt fungerade i den rundan, jag var rätt i mitten på varje duva. Jag är nöjd med slutresultatet men inte med min början, säger Dahlby i ett pressmeddelande från svensk skyttsport.

Det här var OS-klare Dahlbys tredje topp åtta-placering på årets fyra världscuper.

- Helt okej för en gammal dubbeltrapskytt!, tycker Dahlby själv..

- Det var en dubbelbom i andra serien som stökade till det, men annars skötte Håkan sig bra. Det är stabilt och bra på alla sätt och vis, och han är ju där i närheten av final hela tiden nu, säger sportchef Jonas Edman som följde tävlingarna på plats.

Annons