Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för SL att köra fler bussar till Enhörna

Annons

Precis som många andra åker jag buss ofta för att kunna ta mig till skolan. Jag tror därför också att många kan känna igen sig i min situation.

Anmäl text- och faktafel

Skolan börjar för mig klockan 8:30 på dagarna och jag som bor ute på landet måste åka hela vägen bort till Gärtuna från Sandviken i Ytterenhörna. Mina föräldrar brukar åka hemifrån väldigt tidigt på morgonen eftersom de arbetar i norra Stockholm. Därför behöver jag ta mig in till skolan på egen hand genom att åka buss. Jag behöver dessutom byta till tåg när bussen väl kommer fram till Södertälje centrum.

Ett problem för mig som bor ute i Sandviken är att jag inte har en busshållplats på nära avstånd som går på vardagar. Detta betyder att jag behöver gå 30 minuter bara för att ta mig till därifrån bussen går. Jag tycker att det borde gå en buss ner till och från Sandviken på vardagar.

De unga som inte har möjlighet att köra bil behöver ett enkelt sätt att ta sig in till centrala Södertälje.

Just nu växer Sandviken väldigt mycket och därför är det viktigt att det finns en möjlighet för alla att ta sig in till staden. Till skillnad från dem som bor i Ekeby går det ingen buss på nära avstånd från Sandviken. Det gör att man har olika förutsättningar beroende på var man bor i Enhörna.

De unga som inte har möjlighet att köra bil behöver ett enkelt sätt att ta sig in till centrala Södertälje. Det finns inte mycket att göra i Enhörna och om man har svårt att ta sig in till centrum går man miste om mycket.

Jag tycker att region Stockholm/SL omedelbart borde införa fler bussar till oss som måste gå en lång sträcka för att kunna ta sig in till allt det roliga i Södertälje centrum. Kollektivtrafiken borde inte bara finnas för några få utan även för alla som behöver den i sin vardag.

Kevin Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare