Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Kristoffer Tamsons att ta sitt ansvar

Annons

När fullt normalt vinterväder inträffar stannar stora delar av kollektivtrafiken i Stockholmsregionen. Överfulla perronger, dålig information, förseningar och bussar som aldrig kommer fram. Tusentals resenärer drabbas.

Anmäl text- och faktafel

Självklart går det inte att hindra årstiderna från att växla, och väderstörningar i kollektivtrafiken kan aldrig helt uteslutas. Däremot finns det mycket att anmärka på gällande beredskap och samordning mellan SL, Trafikverket och kommunerna och hur den uppkomna situationen hanterats.

Det är exempelvis oacceptabelt att SL-appen, skyltning och utrop slutar fungera.

Trafikregionrådet Kristofer Tamsons (M) måste sluta att skylla ifrån sig, brister måste åtgärdas, samordningen stärkas och beredskapen höjas.

Kollektivtrafiken är en samhällsviktig funktion som måste fungera året runt. Trafikregionrådet Kristofer Tamsons (M) måste sluta att skylla ifrån sig, brister måste åtgärdas, samordningen stärkas och beredskapen höjas, exempelvis gällande snöröjning och halkbekämpning.

Så här vill Socialdemokraterna stärka kollektivtrafikens beredskap för vinterväder:

• Beredskapsbostäder för förare nära buss- och tågdepåerna.

• Snöröjning och halkbekämpning ska fungera samordnat, och kollektivtrafiken ska prioriteras av alla kommuner i regionen samt av Trafikverket.

• Bättre realtidsinformation. Utropen och skyltningssystemet måste moderniseras. Stärk SL-appen för att klara belastning och leverera realtidsinformation.

• Fler värdar ute i systemet när det är störningar, för att vägleda resenärerna.

• SL bör återta utropssystemet för pendeltågen för att se till att utropen fungerar samordnat med de övriga informationssystemen.

Jens Sjöström (S)

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel