Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Däcktält hade inte tillstånd

Bara ett av två tillfälliga däckbytartält har bygglov för sin verksamhet. Det upptäckte kommunen vid sin tillsyn.

Efter en fråga från en läsare skrev LT i förra veckan om de två verkstäderna som varje år ställer upp tillfälliga däckbytartält.

Efteråt gjorde kommunen en översyn som visade att bara en av firmorna hade bygglov.

– Nu när vi har konstaterat att ett av däckbytartälten, närmare bestämt det som är uppförd på Coops parkering, saknar bygglov har vi startat ett tillsynsärende och kommer att kontakta fastighetsägaren. Hur vi går vidare beror på fastighetsägarens respons, säger Sargon Ablahad, biträdande bygglovschef på kommunen.

Om firman gör en ansökan nu kommer kommunen att pröva ärendet som bygglov i efterhand, vilket leder till sanktionsavgifter. Väljer man att avveckla tältet kommer ärendet att avskrivas.

Som LT tidigare har skrivit kommer hamburgerkedjan Burger King att inom kort öppna en restaurang på Coops parkering. Den kommer att hamna på platsen där tältet står nu.

– Vi håller just nu på att handlägga ärendet för restaurangen. Med andra ord kommer fastighetsägaren säkert att avveckla tältet och tillsynsärendet kommer då att avskrivas, säger Sargon Ablahad.