Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då parkerar du gratis i centrum

Det ska bli dyrare att parkera inom kommunen. Men först blir det gratis.

Annons

Från februari förlängs tiden som bilförare måste betala för att parkera på kommunens platser, samtidigt som det kostar mer. Många Södertäljebor har varit upprörda över detta, men kommunen kommer ändå att genomföra höjningen.

När det nu börjar närma sig måste parkeringsautomaterna programmeras om. På söndag natt, 24–25 januari stängs parkeringsautomaterna av. Arbetet med att programmera in de nya taxorna och sätta upp nya skyltar kommer att ta cirka en vecka. Då det inte går att betala för parkeringen under den tiden är det gratis.

Kommunen meddelar att de ändå kommer att övervaka att trafikregler följs, så fordon som står felparkerade och trafikfarligt kan bötfällas.

Från måndag 1 februari ska systemet med de nya taxorna vara i gång. Bilförare måste då betala för parkeringen igen, i centrum under tolv timmar, från klockan åtta på morgonen till åtta på kvällen under vardagar.