Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då: på kryckorNu: i SM-final

Strax före jul höll han på att förlora benet. Så sent som i februari hoppade han på kryckor. Men på lördagen var Sebastian Thorberg inte bara med när Nykvarns IF gick till SM-final. Han gjorde också mål.

En ytterst ovanlig och aggressiv bakterie kunde ha kostat Sebastian Thorberg, 16, benet. Före jul tvingades han ligga flera veckor på sjukhus. Allt efter ett vanligt brännsår.

Maximal otur.

När LT-sporten intevjuade innebandy- och fotbollstalangen så sent som i februari behövde han fortfarande hjälp av kryckor för att ta sig fram. Han siktade på att börja springa igen. Och på att vara med under Innebandyfesten.

Sebastian Thorberg lyckades. Men inte bara det. På lördagen gjorde han också ett av målen när Nykvarns IF:s 16-åringar besegrade Skoghall med 7-1 och gick till SM-final.

Thorberg sköt 5-0-målet i mitten av andra perioden.

Andra målskyttar för Nykvarn var Kevin Rigogiannis (2), Tim Löfgren-Lindgren, Hannes Friman, Simon Westgärds och Hannes Friman.

I SM-finalen på söndagen väntar KAIS Mora.