Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kommer åtalet mot Kima George

Det har skjutits upp flera gånger, men nu talar allt för att det till sist väcks åtal mot Kima George och de andra bedrägerimisstänkta i AB Hemtjänst.

Egentligen var åklagarens plan att väcka åtal mot de bedrägerimisstänkta i härvan kring bolaget Hemtjänst AB redan i början av april. Åtalet har sedan skjutits upp flera gånger.

Men nu verkar det alltså vara på gång. Försvarsadvokaterna till de bedrägerimisstänkta kring bolaget AB Hemtjänst begär inte några extra åtgärder. Allt talar för att åtal väcks i nästa vecka.

Åtalet mot de huvudmisstänkta i AB Hemtjänst har flyttats fram flera gånger. I slutet av mars skulle åtalet ha lämnats in till tingsrätten men en miss gjorde att försvarsadvokaterna inte fick ta del av hela förundersökningen.

På torsdagen löpte advokaternas tidsfrist ut för att komma med ett svar – utan att någon kommit.

– Det innebär att åtal kan väckas inom de närmaste dagarna. Nu handlar det mest om att få till alla tekniska detaljer, säger Marcus Hellsten, åklagare på Södertörns åklagarkammare, som tillsammans med sin kollega Thomas Hertz håller i förundersökningen.

Hur ser du på bevisningen?– Jag tycker så klart den är bra, så bra att jag kan förvänta mig en fällande dom. Sedan är det mycket muntlig bevisning, jag kan inte göra en bedömning i alla lägen hur trovärdigt ett vittne är av att läsa förhören.

Åtalet riktar in sig mot fem personer aktiva i AB Hemtjänst. Det är personer i bolagets innersta kärna, däribland vd Kima George, som misstänks för grova bedrägerier mot Södertälje kommun på närmare 7,5 miljoner kronor.

De åtalade förnekar brott. Rättegången är planerad att hållas i september i år.