Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kan du köra på Saltsjöbron

Efter ett bakslag i fredags testkörs Saltsjöbron på måndagsförmiddagen. Förhoppningen är att få igång trafiken i dag.

Annons

Saltsjöbron har varit stängd i två veckor för renovering. I fredags kom glädjebeskedet att man skulle öppna en vecka tidigare är beräknat. Strax därefter kom dråpslaget, olja började läcka från den sida av bron som lagades förra året.

– Vi har haft folk på plats under lördagen för att fixa det som var problemet. De testkörde bron då och vi fortsätter testa i dag på förmiddagen, säger Joachim Jacobsson, Trafikverkets projektledare.

Han berättar att man skulle göra justeringar på den sida av bron som lagades förra året. Justeringen blev inte helt tät. Joachim Jacobsson säger att läckaget inte är akut farligt, men att det behövde fixas.

När kommer vi kunna köra över bron igen?

– Det beror på när vi kan få bort avstängningarna, när de har tid och när det är lämpligt trafikmässigt. Troligen framåt kvällen, men någon exakt tid är svår att säga.

Betyder det att det skulle kunna bli imorgon också?

– Ja, det beror på när de kan komma och ta bort avspärrningarna. De blev förvarnade i helgen men de har mycket att göra.

Läs även: Bakslaget - Saltsjöbron förblir stängd

Oljeläckage från renoveringen av Saltsjöbron

LT-Play: Vad tycker du om brokaoset?

Saltsjöbron stängs - måste renoveras