Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då blir tillvaron mer normal – hör statsministern om lättnader i pandemiregler

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Regeringen drar än en gång i bromsen för aviserade lättnader av coronarestriktioner. De kan tidigast införas den 1 juni. Men om rekommendationer följs kan det bli en mer normal tillvaro i september.

Statsminister Stefan Löfven håller presskonferens – se sändningen från Expressen TV här:

Smittspridningen är fortfarande omfattande i Sverige och det är inte läge att slappna av än, säger statsminister Stefan Löfven (S) på onsdagens extrainsatta pressträff.

Lättnader har tidigare aviserats för bland annat publik på kultur- och idrottsevenemang, tänkta att träda ikraft den 17 maj.

Efter avstämning med regionerna kan vi konstatera att vi inte är där i dag, säger Löfven.

Regeringen har därför fattat beslut att de justerade reglerna kan träda ikraft den 1 juni.

Fasa ut

För knappt ett par veckor sedan gav regeringen Folkhälsomyndigheten i uppdrag att ta fram tydliga indikatorer på när och hur Sverige ska kunna återgå till en mer normal situation.

Rapporten lämnas senare i dag till regeringen och är mer konkret om olika nivåer för smittspridningen än vad tidigare rapporter har varit. Dessutom ska FHM prioritera bland de olika restriktionerna utifrån deras effekt på smittspridningen.