Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då blir det strålande vinterväder

Ett par minus, lite snöfall och sol. Helgen ser ut att bjuda på strålande vinterväder.– Jag lutar åt att det blir soligt, säger Christoffer Tallgren, meteorolog på Foreca.

Fredagen inleddes med en del snö, upp mot en centimeter på sina håll i området enligt Christoffer Tallgren, meteorolog på Foreca.

– Det är inga större mängder i Södertälje, det ligger precis i utkanten av snöområdet som sträcker sig upp över hela norrlandskusten, säger Christoffer Tallgren.

Till eftermiddagen ska snöandet avtagit och dragit vidare mot nordväst.

– Det kommer vara mulet och omkring någon enstaka minusgrad. Men det kommer inte komma så mycket mer snö under fredagen.

Lördagen börjar förmodligen molnig med en del luckor.

– Sen är det ganska svårbedömt imorgon. Antingen blir det soligt men det finns en liten risk att ett molnområde kommer in från havet med snöbyar under kvällen. Jag lutar åt att det blir soligt.

Temperaturen på lördag eftermiddag sjunker om det blir klart väder ner mot minus grader. Annars håller det sig strax under nollan.

På söndag blir det soligt med temperaturer mitt på dagn på 0-2 minusgrader och mot kvällen minus två till minus sex grader.

– Början på nästa vecka blir också riktigt solig och fin, på morgnarna kan det gå ner mot  8-9 minusgrader.