Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Czerapowicz sköt Sverige till seger

De svenska basketherrarna – med flera Kingsspelare i laget – fortsätter att plocka segrar inför det stundande EM-kvalet. Chris Czerapowiczs 19 poäng bäddade för fredagens seger med 65-60 mot Belgien.

Det såg i det närmaste ut att vara game, set, match redan i halvtid.

Sverige, som inledningsvis gått på några minor och hamnat i underläge, reste sig i mitten av den första perioden – främst genom ett effektivt försvarsspel.

Den svenska pressen tvingade belgarna till en rad svåra avslut. Det utnyttjade Sverige – i den första halvleken främst anförda av Södertälje Kings-bekantingarna Chris Czerapowicz, Tobias Borg och Dino Pita – skoningslöst.

– Vi var aggressiva och spelade ett jättebra försvarsspel. Det var främst det defensiva som ledde till ett bra flow offensivt, säger Chris Czerapowicz.

Men Belgien, som inlett matchen med att sänka en fin trea, åt sig efter halvtid in i matchen – just genom trepoängsskyttet.

– De satte några tuffa skott och vi lät de få några lätta under returen. Så det är något vi måste jobba på, säger Czerapowicz.

Med bara sekunder kvar av matchen hade hemmalaget sånär hämtat in Sveriges i halvtid 20 poäng stora försprång.

Men trots nervdaller klarade svenskarna att hålla undan, och besegrade därmed det Belgien som för en vecka sedan hemmabesegrade Sveriges kommande EM-kvalmotståndare Bosnien och Hercegovina.

– Bosnien saknade några spelare, så jag tror inte att man ska tänka för mycket på den matchen. Men så klart är vi i bra form, det är alltid bra att slå Belgien.

I morgon kväll möts lagen på nytt. Även då i Belgien.