Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Czerapowicz ledde Kings till femte raka

En god nyhet för Kings: femte raka ligasegern kom mot EcoÖrebro.En bättre nyhet: forwarden Chris Czerapowicz är tillbaka i storform inför veckans match i Turkiet.

En stel höft har hämmat Chris Czerapowicz i ett par veckor – och hans siffror dippade i fyra matcher.

Det ser inte ut att vara ett problem längre.

Först satte han 18 poäng mot Umeå i fredags. Och så i går kom det verkliga formbeskedet: 29 poäng i segern mot EcoÖrebro.

29 poäng – på 29 minuter.

– Mina höfter känns bra nu. Det gör ganska stor skillnad. Jag är mycket mer alert och aggressiv. Det är en stor del, och att vi pushar bollen och hittar varandra bra, sade forwarden efter 93–61 i Idrottshuset i Örebro.

Czerapowicz kom in i spelet från start med två treor på de första två minuterna. Kings bjöd på en effektiv offensiv i första perioden – men hade också en buffé av vidöppna skyttar att välja bland. EcoÖrebros försvar, ligans i snitt sämsta, var inte ens nära.

– Grabbarna svingar bollen precis på det sätt de kan. Och om de gör det är de bäst i ligan. De spelar osjälviskt och hittar öppna skott, sade Kings coach Ludwig Degernäs, som återigen höll i taktiken i Vedran Bosnics sjukfrånvaro.

Men Kings tappade större delen av ledningen i en svag andraperiod. Spelet stagnerade samtidigt som hemmalaget skärpte till det ihåliga försvarsspelet.

– I andra perioden tappar vi lite fokus. Onödigt gjort av oss. Sedan pratar vi om det i halvtid och grabbarna visar i andra halvlek att de är professionella och gjorde det de skulle, sade Degernäs.

Minst sagt. Fem poängs ledning i halvtid drygades ut till 25 tio minuter senare.

– Det dippade lite i andra, men vi hade ett bra snack i halvtid och så kom vi ut och var aggressiva. Det börjar med Skyler (Bowlin), Mike (Joseph) och Davis (Lejasmeiers) som sätter press över hela plan och så får vi andra energi, sade Czerapowicz, som gjorde 14 av sina 29 poäng i just tredje.

Och Degernäs satte upp spel för Czerapowicz direkt efter pausvilan. Forwarden svarade med 11 av Kings 18 första poäng i perioden.

– Vi ville att han skulle komma i gång och vi ville attackera nära korgen. Vi stod bara och sköt där ett tag. Så vi sa att vi skulle sätta bollen inside. Chris gör en jättebra match. Han har varit lite nere, men nu är han på väg tillbaka förhoppningsvis, sade Degernäs.

Vilket formbesked fick du av Czerapowicz i dag?

– Han visar den form vi förväntar oss. Vi tog hit honom som en ledande spelare.

Hur nöjd är du med minutfördelningen i dag, med tanke på bortamatchen i Gaziantep på onsdag?

– Okej. I och med att det blev en dålig andra period var vi tvungna att stänga lite mer än jag hade velat. Men ingen gick över 30 minuter i alla fall. Vi ska vara fräscha till på onsdag.

Poänggörare för Kings: Chris Czerapowicz 29, Toni Bizaca 16, Mike Joseph 15, Skyler Bowlin 12, Aaron Anderson 6, Davis Lejasmeiers 5, Adam Ramstedt 5, Henrik Sjölin 3, Nick Spires 2.