Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykeln kommer att bli viktigare även i Södertälje

Miljöpartiet vill satsa på att göra Södertälje till en cykelstad. I en insändare (LT, 22 augusti) ifrågasätts en sådan satsning. För Miljöpartiet är det viktigt att göra det lättare att åka klimatsmart och cykeln är en av lösningarna för att minska utsläppen från transporter. Många svenska städer har satsat på cykelbanor och exempelvis cykelgarage, även i Södertälje har vi ökat takten men mycket arbete kvarstår.

Klimatet kan inte vänta, Miljöpartiet har infört ett nationellt system som innebär att bränslet du köper vid pumpen successivt kommer att innehålla en högre andel förnybart. Ett stöd har också införts för laddstolpar för elbilar och mer produktion av biogas. Regionalt vill vi bygga ut kollektivtrafiken och i Södertälje vill Miljöpartiet investera i att fler ska välja cykeln.

Det finns en hel del backar i Södertälje vilket kan göra att det känns jobbigt att ta cykeln. Allt fler har dock insett hur smidigt det går att ta sig fram med elcykel eller exempelvis elscooter. Marknaden för elcyklar har växt snabbt efter att vi infört ett statligt stöd som innebär att den som köper en elcykel får 25 procent av priset tillbaka via Naturvårdsverket.

Det är bra att Södertälje växer och att Södertälje kommer att bli mer av en studentstad. Det innebär också att vi blir fler som ska samsas om de ytor som finns. Vi ser att bilen är viktig för många även framöver men vi måste öka andelen transporter med cykel och kollektivtrafik i takt med att Södertälje växer.

Lars Greger (MP)

tvåa på Miljöpartiets lista i kommunvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare