Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Crone bakom Kings seger

Brandon Crone är motorn i Kings. Med sitt defensiva superjobb och smarta spel låg han bakom segern med 72–68 mot Solna Vikings.

I halvlek i Solnahallen stod matchen och vägde. Kings var i ledning med futtiga en poäng, 38–37, efter att ha inlett matchen klart starkast.

– Vi snackade i halvtid om att vi måste lägga fokus på returtagningen och på det defensiva jobbet, berättar Brandon Crone i Kings.

Kings inledde med åtta raka poäng och gick till 46–37. Brandon Crone snodde bollar i försvar, kastade sig raklång och bröt passningar.

– Det var här i början av tredje som vi avgjorde matchen, förklarar Crone och fortsätter:

– Vi måste alltid spela riktigt bra försvar. Vi vinner inga matcher annars eftersom vi inte har de offensiva kvaliteter som gör att vi kan vinna bara på det.

Du spelar mycket för lagkamraterna men det ser ut som om du har mer att ge själv också i det offensiva spelet. Stämmer det?

– Ja, men det är på vårt djup i laget, att de flesta gör poäng i varje match, som vi kommer att kunna vinna. Och när jag spelar fram de andra så släpper också försvaret av på mig lite vilket gör det enklare för mig att få lägen, förklarar Crone.

Är lagets svaghet att ni inte har en solklar spelfördelare? – Adnan (Chuk) är en spelare som letar passning först och varken Dino (Pita) eller Rickard (Eriksson) är naturliga spelfördelare. Men spelar vi bra försvar och tar returerna kan vi vända spelet snabbt och behöver inte ha någon spelfördelare, säger Brandon Crone med ett leende.

Solna knaprade sig närmare med hjälp av trepoängsskytte men Kings lyckades hålla undan och vann välförtjänt med 72–68.