Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Countrymusik med en prickig trio

Countrytrion Abalone Dots har samarbetat med de stora namnen i Nashville. Nu kommer de till Trombon.

Countrytrion Abalone Dots har samarbetat med de stora namnen i Nashville. I morgon lördag kommer Abalone Dots till Trombon i Södertälje.

Abalone Dots består av Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman. Trio har spelat countrymusik tillsammans i mer än ett decennium.

De har genom åren hunnit samarbeta med stora svenska artister som Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck och Marit Bergman, såväl som stora Nashville-baserade artister.

Det Västerviks-baserade bandet har hunnit med fyra USA-turnéer under åren 2008–2011, och 2009 vann de en Grammis för årets folkmusik/visa.

2012 ställde de upp i Melodifestivalen med låten ”På väg” och kom näst sist

i sin delfinal.

Sedan debutskivan ”From a safe distance”, som kom 2007, har bandet hunnit göra fyra skivor, varav den senaste heter ”Red” och släpptes i april förra året.

Bandet beskriver arbetet med skivan som ”en lustfylld resa som fått ta den tid som behövts” och har tagit hjälp av Kents producent Stefan Boman. Bandets singel ”The parade” är ett tydligt ställningstagande för rätten att älska den man vill.

Konserten på Trombon blir över två timmar lång inklusive paus.