Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkeln sluts för veteranen Lolo Chanko

Matchen mot Hammarby var ett kärt återseende. På söndagen sluts cirkeln ytterligare för Louay "Lolo" Chanko, när Syrianska tar emot Djurgården i cupen.

Annons

Det är ett Syrianska med vind i seglen som på söndagen ställs mot allsvenska Djurgården på Södertälje fotbollsarena. En seger skulle, åtminstone tillfälligt, sätta laget i förarsätet i gruppen.

– Vi gjorde det bra mot ”Bajen”, men nu väntar ett helt annat motstånd, med en annan taktik. Det gäller att tömma sig själv totalt, för Djurgården är inget lag man bara plockar tre poäng ifrån, säger Louay Chanko.

För Lolo blir morgondagens match avslutningen på en speciell vecka. Först applåderades han av banan i 0–0-matchen mot Hammarby, och i morgon väntar alltså laget där proffslivet tog fart på riktigt – för 15 år sedan.

– Det var ett tag sen, skrattar 36-åringen. Jag kom ju från division två då, så Djurgården var mitt första steg upp till elitnivå. Jag var ytterforward där, så det var egentligen bara att springa i djupled – inga konstigheter med det, säger Lolo som under sin första säsong

i klubben gjorde tio mål på 20 matcher.

– Jag tog mitt första SM-guld i Djurgården och även ett cupguld, så känslan för klubben kommer alltid vara kvar i hjärtat.

Känns det som att cirkeln håller på att slutas?

– Lite så är det. Synd bara att vi inte fick Malmö i gruppen också, skrattar Lolo och fortsätter:

– Men det är klart att det är speciella matcher för mig, även om jag måste erkänna att Bajenmatchen nog är större. Jag hade mycket mer ansvar där och det var då som jag var på toppen i min karriär.

I förra veckans återkomsten Söder fick han också ett gyllene läge att bli matchhjälte, men frisparken precis utanför straffområdet tog inte riktigt samma skruv och fart som förr.

– Den vill jag inte ens tänka på om jag ska vara ärlig. Jag ändrade mig i sista sekund – man blir ju lite osäker när man inte står och nöter frisparkar efter träningen längre.

36 år ung har åldern börjat ta ut sin rätt på mittfältaren, som efter en skada förra säsongen var nära att lägga skorna på hyllan.

– När jag fick broskskadan i knät så kände jag att, nej det räcker kanske nu. Men jag gav det en chans och det känns bättre nu, även om det inte är hundra.

Börjar du själv se slutet på karriären?

– Hade du frågat mig för ett och ett halvt år sedan så hade jag sagt: nej, nej, nej – minst fem år till. Men med broskskadan blir det annorlunda. Nu känner jag att jag vill köra ”all in” detta året, sen får vi se. Det sista jag vill är att bli frånsprungen av motståndarna. Man vill ju avsluta karriären medan folk fortfarande har en bra bild av en, säger Louay ”Lolo” Chanko.