Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkeln på väg att slutas för Tjusberg

Hon säger sig vara ”innebandygammal”, 26-åringen Åsa Tjusberg. Elva år efter elitseriedebuten med Södertälje IBK är backen tillbaka i Telge SIBK – kanske för karriärens sista säsong.

För elva år sedan, som 15-åring, debuterade Åsa Tjusberg i elitserien för Södertälje IBK.

Nu är hon tillbaka i Södertälje och i Telge SIBK – kanske för en av karriärens sista säsonger.

– Vi får se. Nu har jag blivit så pass gammal så att jag tar en säsong i taget. Jag är 26 år, då är man innebandygammal, säger Åsa Tjusberg och hintar om att hon egentligen redan borde lagt av.

– Lite så är det. Jag tror att på damsidan så är det inte jättehård konkurrens, så du kan spela i elitserien när du är ganska ung. Jag har ju hållit på i elva år med det här. Du får ju ingenting för det, du får inga pengar och lägger samtidigt ner en massa tid. Om du har gjort det ett tag så finns det väl annat som drar, tyvärr.

Några meter ifrån står Peter Nilsson, som tillsammans med Roger Callin är huvudtränare den kommande säsongen, och tjuvlyssnar på samtalet i Västergårds arena.

– Jag hörde litegrann och hoppas ju förstås på att det finns ett antal säsonger till här för henne. Det finns mer innebandy i henne. Vi bygger ju för något annat än allsvenskan, säger Peter Nilsson om sitt nyförvärv.

Vad Telge bygger för är en återkomst till SSL. Huvudtränaren ser byggstenen Åsa Tjusberg som ovärderlig och som en kandidat för lagkaptensbindeln.

– Sen får vi se om hon vill ta den rollen. Det är sådant som kommer ge sig. Vi har ett läger här om några veckor, men helt klart är att hon kommer få en ledande roll på något sätt. Hennes rutin kommer betyda mycket.

Tjusberg, som närmast kommer från två säsonger i Rönnby i SSL, har skrivit ett ettårskontrakt med Telge SIBK. Men att flytten från högstaligan till allsvenskan skulle vara ett steg tillbaka, eller ett tecken på att hon håller på att varva ner, håller hon inte med om.

– Nej, det vill jag inte se det som. Jag är fortfarande väldigt motiverad, jag vill utvecklas och känner att jag har mycket mer att ge, säger Tjusberg, och fortsätter:

– Det är klart att det är ett steg ner från SSL, men mentalt så tänker jag inte så. Jag kommer verkligen vara här och prestera på varje träning och sköta min egen träning i gymmet och så.

Något lättare blev dock måndagens träning, efter att hon i förrgår åkt på en sträckning när hon åkte vattenskidor.

– Jag hade inte googlat på det innan, utan lärde mig på platsen. Man skulle luta sig tillbaka för att komma upp, men det gick inte, skrattar Tjusberg och lovar att att det inte ska vara någon fara för säsongen.

Vad hoppas du kunna bidra med under säsongen?

– Jag tror att jag kommer höras mycket, försöka dela med mig av min erfarenhet. Jag är en riktig innebandynörd, så jag älskar att prata taktik och lösa problem. Så jag kommer nog höras en del både i båset och på plan.