Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chuk: Jag tycker att vi har tagit kliv framåt

Södertälje Kings leder med 3–0 i matcher och kan avgöra på torsdagen i Norrköping. Men Dolphins coach Adnan Chuk tycker att hans lag närmar sig en seger.

Alla tre finalmatcherna har varit jämna poängmässigt, men Kings har dragit det längsta strået i samtliga hittills. Det ger Kings chansen att säkra sitt fjärde raka SM-guld i torsdagens fjärde finalmatch, om inte Adnan Chuk kan dra fram några nya ess ur kavajärmen.

–Nja, man ändrar ju lite inför varje match. Vi gjorde några små justeringar i andra halvlek i förra matchen som funkade för oss, säger Norrköpingscoachen.

Chuk tycker att hans Norrköping tar kliv i rätt riktning hela tiden. Men om det räcker för att vinna final fyra mot Kings återstår att se.

–Det vet vi efter matchen. Men ja, jag tycker att vi har tagit kliv framåt efter varje förlust i den här finalserien. Fokus är inte ändrat, det är bara fokus på nästa uppgift, säger Chuk.

Efter senaste matchen hamnade domarna i fokus på grund av en duell mellan Joakim Kjellbom och Skyler Bowlin – vilket slutade med att en arg Kjellbom fick en osportslig foul.

En avgörande sekvens som blev omtalad efteråt, där Chuk kallade domarnas bedömning för ”katastrof”.

–Jag tycker att man ska ha en öppen dialog även om domarna, de gör också misstag och det är klart att det blir fokus på det i en SM-final, säger Chuk, som dock tyckte att domarna var bra i finalmatcherna ett och två.

–Ja, då höll de en bra nivå. Men i final tre spårade det ur på slutet.

Norrköping har dock inte haft några synpunkter på vilka domare som ska döma den fjärde finalen, och Chuk säger att han inte lägger någon energi på det.

–Nej, jag utgår från att de blir utvärderade precis som jag som tränare blir, säger han.

LT har varit i kontakt med domarkoordinatorn Jovan Skundic som var matchdelegat under finalmatch tre. Han säger att han och domarna tog en diskussion efter den matchen, men vill inte säga så mycket mer.

–Man tar alltid en diskussion om matchen direkt efteråt. Det var inget speciellt för den matchen.

Han vill heller inte säga om domarna från final tre, Daniel Berler, Apostolos Kalpakas och Saulius Racys, dömer i final fyra.

–Sånt går vi aldrig ut med i förväg, varken i grundserien eller i slutspelet, säger Jovan Skundic.