Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christofer Blid kan missa resten av säsongen

Med fem mål på nio matcher har Christofer Blid, 30, varit en av SSK:s hetaste spelare i allettan. I SSK är bara Anton Holm (sju mål) och Johan Skinnars (sex) bättre just nu.

Annons

Med fem mål på nio matcher har Christofer Blid, 30, varit en av SSK:s hetaste spelare i allettan. I SSK är bara Anton Holm (sju mål) och Johan Skinnars (sex) bättre just nu.

Blids fina form fortsatte på onsdagen när han gjorde ett av målen i onsdagens 5-4-seger mot Kallinge-Ronneby.

Men i slutet av matchen var oturen framme. Blid skulle täcka ett skott och råkade göra en spagatliknande rörelse som tog illa i ljumsken – samma ljumske som Blid haft problem med tidigare.

–Jag skulle täcka skott, men minns inte riktigt vad som hände Jag gick åt ena hållet, högerbenet gick åt det andra. Benet hamnade helt fel, säger Christofer Blid.

Förra skadan gjorde att han missade sex matcher i november. Nu kan det bli fler än så. Den skada Blid råkat ur för nu är värre än förra gången.

–Ja, det är den. Då var vi ju extra försiktiga, eftersom det var lite serielunk. Nu när det är viktigare matcher kanske jag kommer kunna spela ändå. Samtidigt, det är lätt att man slår upp en skada som den här, säger han.

Han var tillbaka på sitt vanliga arbete på torsdagsmorgonen, men rejält trött efter att ha spenderat en del av natten på akuten.

–Jag hade, och har, ont i bäckenet också. Så de ville röntga och se så att det inte var något brutet, någon benflisa lös eller nåt sånt. Men det var lugnt, inget brott.

Blid tacklades också tufft mot sargen under matchen, men klarade sig undan en skada den gången.

–Den tog i huvudet och ryggen. Men jag har tjockt huvud, som tur är, skrattar han.

Men han vet ännu inte hur länge han blir borta. På torsdagen ska han träffa SSK:s naprapat Peter Konradsson och även rådgöra med lagets läkare, Lars Roos. Eventuellt kan ytterligare undersökningar behövas.

–Det är svårt att säga något just nu, jag vet ingenting. Nu hoppas jag att det här ska lägga sig fort. Det gör ganska ont just nu, säger Blid.

Mats Waltin oroar sig för att Blid kan bli borta resten av säsongen.

–Man ska passa sig för att måla fan på väggen, men jag tror att det kommer ta lång tid för honom att komma tillbaka, säger en nedstämd Mats Waltin.

Det är alltså ännu oklart om SSK kommer behöva agera genom att värva en ersättare för Blid. Först och främst behöver det ges ett klart besked om exakt hur länge Blid blir borta från spel.

Till lördagens match mot Vimmerby kan skadan öppna för forwarden Henrik Thegel, som var lagets bästa målgörare på hösten men alltjämt är mållös efter nio matcher i allettan. SSK har även två spelare utlånade till Haninge, Jakob Wallin och Oskar Carlsson, men ingen av dem kan anses ha samma offensiva kapacitet som Christofer Blid.