Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christer i Södertälje varnar för fula taxiknepet – utnyttjar struliga pendeltrafiken

Gunilla Eng från Södertälje fick en dyr taxinota när hon trodde sig åka med Taxi Stockholm efter att pendeltrafiken strulat. Nu vill hennes man varna för fula knepet, berättar han för Expressen.

När Gunilla Englund tvingades ta taxi hem från Stockholm eftersom pendeltågen stod still hade hon kommit överens med familjen att åka med etablerade taxibolaget Taxi Stockholm. När hon kom hem till Södertälje slutade notan på 1 132 kronor, en bra bit över vad Taxi Stockholm debiterar för sträckan enligt familjen. I Expressen varnar nu Gunillas make, Christer Eng, om fula taxiknepet att chaufförer med egna firmor använder skyltar som är mycket lika de etablerade taxifirmornas. Chauffören påtalade aldrig att han inte körde för Taxi Stockholm trots att Gunilla sa att det var de hon ville åka med.

– Sen sa chauffören att de har en app så att de kan se när tågen strular, så att de kan åka dit och hämta upp folk, så det känns ju som att de har en viss rutin på det här. Rätt så genomtänkt, säger Christer Eng till Expressen.

Taxi Stockholm berättar för Expressen att det är ett välkänt problem att taxichaufförer misstas för att representera välkända företag. Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm, säger till Expressen att vissa chaufförer har det som strategi att imitera etablerade bolag för att sen ta långt mer betalt än normalt.

– Jag har svårt att se det på något annat sätt om jag tittar på sättet som vi kopieras. Det är ofta uppenbart att man kopierat de element i profilen som man främst känner igen oss på och att det knappast kan vara slumpmässigt, säger Natalia Santos till Expressen.