Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chris hittade skyttet lagom till finalserien

Första ronden gick till Kings. I kväll är det dags för SM-final 2, återigen i Täljehallen.– Det blir hög intensitet igen, säger Chris Czerapowicz som var hundraprocentig i skyttet senast.

Det märks att det är riktigt på allvar nu. Gårdagens träning var stängd för alla utanför truppen. Och den blev en halvtimme längre än som var schemalagt.

– Det är mycket taktiskt nu, inte så hårda pass, säger Chris Czerapowicz när han har stretchat klart efter träningspasset i Täljehallen.

– Vi har försökt att ändra en del, försökt förutspå vad de ska ändra på och vara beredda på det, fortsätter Chris.

I de tre sista matcherna mot Borås gjorde Chris sammanlagt tio poäng med inte alltför imponerande skottprocent. Hemma mot Norrköping var han säkerheten själv. Två av två tvåor, en av en trea och fem av fem straffar gav tolv poäng.

– Det är bara att träna mer. Jag har varit lite för passiv. Senast spelade jag mer aggressivt. Det ska jag fortsätta med, får jag skottlägen tar jag dom, lovar Chris

Czerapowicz.

Han får beröm av coach Vedran Bosnic. Men inte bara för att han sköt hundra procent.

– Chris gjorde en solid insats. Speciellt i defensiven, säger Vedran och pekar på att det var en bidragande faktor att Norrköpings storskytt Mikael Lindqvist hölls nere på för honom blygsamma sju poäng.

De flesta experter, för att inte säga alla, har Kings som favorit till SM-guldet. Men alla är överens om att det kommer att bli en tuff serie. Att den första matchen slutade 85–74 gör förstås inte att Kings coach Vedran Bosnic kan luta sig tillbaka, tvärtom.

– Vi vann första mötet och de är dom som är mer motiverade att fokusera på att vinna. Vi måste prestera maximalt för att vinna igen.

Vedran är medveten om att Norrköping kommer att göra ändringar för att störa Kings.

– Självklart, de kommer att ändra och vi kommer att ändra. Det hör till, men vi är bra förberedda, säger Vedran Bosnic.

Dino Pita insjuknade inför den första matchen men är på benen igen. Det är dock oklart om han kommer att spela i kväll.

– Jag lät han vila från träningen och tar beslutet på matchdagen om han kommer att spela, säger Vedran Bosnic.

Norrköping fick bekymmer då forwarden Joshua Hairston landade snett på gårdagens träning. Han fick vård direkt med tryckförband och ispåse enligt Norrköpings Tidningar.

Coach Adnan Chuk tonade dock ned det hela och menade att ”han är hård, det ska inte vara någon fara.”

Uppkast SM-final 2

Vad? Kings–Norrköping. SM-final 2 i bästa av 7.

Var? Täljehallen.

När? I kväll kl 19.00.

SM-final 1: Kings–Norrköping 85–74.

Läget i Kings: Frågetecken för Dino Pita som blev sjuk, inför den första finalen.

Läget i Norköping: Frågetecken för Joshua Hairston som landade snett på gårdagens träning och låg och vred sig i plågor. ”Han är hård. Det ska mycket till för att han inte ska kunna spela”, säger Norrköpings coach Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.