Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chocken: SSK-backen lämnar laget - Waltin besviken

SSK har numera inte nio backar i truppen - utan åtta. Marcus Lissäng har valt att hoppa av laget.
- Han ska sluta spela med oss, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

SSK-backen Marcus Lissäng, 24, fanns överraskande inte med i SSK:s laguppställning i matchen mot Västerås. Förklaringen efteråt var ännu mer oväntad - Lissäng har bestämt sig för att hoppa av, något han meddelande Mats Waltin före torsdagens träningspass.

- Han sa att han inte tycker det är kul. Jag blev överraskad, säger Waltin, som först kom överens med spelaren om att denne skulle stanna kvar veckan ut och finnas med i laget mot Västerås. Lissäng tränade också med SSK under torsdagen, som vanligt.

- Jag ville att det skulle stanna mellan mig och honom till och med på lördag, så att han fullföljde veckan på ett snyggt sätt. Men sen fick jag veta att det fanns spelare i laget som visste om det, och då fanns det inget annat att göra, säger Waltin som inte tog ut Lissäng till matchen mot Västerås.

Spelartruppen meddelades före matchen mot Västerås.

Lissäng satt på bänken under hela matchen i onsdags mot Oskarshamn, vilken var den andra gången under säsongen som han inte fick någon speltid. I övriga matcher har han dock spelat, allt från åtta minuter till nästan 17 minuters istid.

Backen, som förra säsongen spelade i Vita Hästen, kom till SSK på tryout-kontrakt vilket förlängdes till att gälla hela säsongen. Vad som händer nu återstår att se - men än så länge är han inte tillåten att gå till en annan klubb.

- Vi ska göra avslut formellt på måndag. Vi ska ha en talan (om han vill spela någon annanstans), det är inte bara att sluta och rikta blicken åt något annat håll. Han har kontrakt med oss, säger Mats Waltin.

Orsakerna till Lissängs beslut vill inte Waltin säga så mycket om, men han tror att det har med bristen på istid att göra.

- Han får själv uttala sig om det, men det är min slutsats, säger Waltin.

Är du besviken?

- Klart jag är besviken. Jag förväntar mig att man knyter näven och kämpar om man inte får spela, säger Waltin.

Marcus Lissäng själv vill inte kommentera nyheten när han nås för en kommentar.

- Ingen kommentar, svarar han först.

Varför inte?

- Jag ska vänta med det. Jag tar det när jag är redo.

Okej, när är du redo?

- Om några dagar.

Mats Waltin tycks inte vara på jakt efter en ersättare för Lissäng - inte heller till någon annan lagdel än backsidan.

- Vi har åtta backar, på måndag ska Jonas Vidlund börja träna för fullt igen, säger Waltin, som dock bekräftar att utrymme ekonomiskt frigörs genom att Lissäng slutar i laget.

SSK fick dock backen Petter Lindberg skadad mot Västerås. Han tacklades och slog huvudet i isen. Waltin hade inga uppgifter om hans status direkt efter matchen.