Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chelsea vill ha Assyriskas supertalang

Försäsongen har börjat lyckat för ­Assyriskas George Makdessi. Men själv har talangen större uppgifter än Superettan för ögonen.
– Får jag chansen så tar jag den, säger Makdessi som både Chelsea och ­Newcastle visat intresse för.

För ett år sedan ville engelska premier league-klubben Chelsea, en av världens största klubbar, att han skulle komma till London och provträna. De hade fått upp ögonen för honom när han representerade P91-landslaget.

Men en skada satte stopp och höll George Makdessi borta från fotbollen i sex månader. Men nu är både George och intresset från Chelsea och även Newcastle i full gång igen.

I Assyriskas tre första träningsmatcher har han fått mycket speltid och berättar att han har ständig kontakt med de engelska storklubbarna.

– Ja, vi har kontakt via mejl och jag har spelat in en video som de sett och blivit intresserade. Deras scouter vill komma hit och se mig spela.

Är du lockad av en flytt till England?– Ja, självklart. England har jag alltid velat till och det är såklart min dröm. Det

är min framtid och jag drömmer om det varje kväll.

Som bekant har dock klubben gjort en förändring på tränarsidan. Rikard Norling har tagit över, vilket beskrivs i mycket positiva ordalag av Makdessi.

– Det är hur bra som helst med Rikard Norling. Det är en tränare som kan hjälpa mig och jag har äntligen fått chansen.

Påverkar Norlings ankomst dina tankar kring en flytt utomlands?

– Han är faktiskt en sådan tränare som skulle kunna få mig att stanna i Assyriska.

Vad som händer framöver återstår att se men drömmen om England lever för George Makdessi.