Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charbel Georges tillbaka när SFC jagar avancemang

Charbel Georges missade hälften av matcherna i fjol. Och vintern har bestått av rehabilitering. Men nu är yttern tillbaka när Syrianska kan gå vidare i svenska cupen.

Stockholmsklubb-arna var storfavoriter, men i morgon kan Syrianska sno en kvartsfinalplats framför näsan på både Hammarby och Djurgården.

Fast då krävs det seger borta mot Ljungskile i dag, antingen med två mål mer än Hammarby eller kombinerat med att Söderlaget tappar poäng.

– Vi angriper matchen på samma sätt (som de andra). Det är inte så mycket skillnad. Vi ändrar oss marginellt taktiskt, med hur högt vi vill stå med backlinjen och hur vi attackerar.

Det är vårt spel som gäller, säger Syrianskas tränare Bosko Orovic.

Vad skulle det betyda att gå in i säsongen med en cupframgång i ryggen?

– Vad säger man? Allt är färskvara. Det är skönt att veta att vi kan spela bra fotboll. Men det är väldigt viktigt med ödmjukhet. Gör du jobbet så löser du det mesta.

Vilja slår klass i alla lägen.

Orovic har fyra spelare på skadelistan: Alex Michel, Nahir Oyal, Kevin Bisse och Stefan Ilic.

Däremot är Charbel Georges tillbaka i matchtruppen och kan få hoppa in.

– Glädjande. Han kan slå sin spelare och förhoppningsvis utveckla en blick för spelet. Han kan såra försvarslinjer med sin teknik, säger Bosko Orovic.