Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chans till gratis flagga för Nykvarnsbor

Den som vill flagga hemma på tomten på Nationaldagen kan söka om en gratis flagga via kommunen.

Nykvarns kommun erbjuder alla privatpersoner att ansöka om att få en gratis flagga för sina flaggstänger flaggstången. Alla föreningar och organisationer kan också söka om en svensk fana att bära.

Kommunen har lagt ut ansökningsblanketter för flagga och fana på sin hemsida. Ansökningsblanketter finns även på kundcenter, i biblioteket på Centrumvägen 26.

Nykvarns kommun vill gärna att så många kommuninvånare som möjligt firar Nationaldagen med att hissa svenska flaggor och bära svenska fanor eftersom även den Nykvarnsdagen firas den 6:e juni.

Ansökningarna om att få en flagga eller fana måste vara inlämnade hos kommunen senast den 4 maj.

Alla som söker kommer dock inte att få flaggor. Tidigare år har en flagga och en fana delats ut. I år blir det dock fem flaggor, detta för att fira Folkets parks 100-årsjubileum.

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel framstod det på grund av otydlig information som att alla som söker kommer få en flagga. Så är det inte. LT beklagar den felaktiga uppgiften.