Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chans att tycka till om framtiden för Norrtuna, Rönnvägen och Järnaskogen

Hur ska Rönnvägen i Järna förändras? Och Norrtuna, Järnaskogen och Löwens väg? Det får Järnaborna tycka till om på ett öppet möte nästa vecka.

Nu ska framtiden för nordöstra Järna tätort planeras genom att en så kallad strukturplan tas fram. Det handlar om området norr om järnvägen och det avgränsas i övrigt i stort sett av Turingevägen och Rönnvägen. Norrtuna och en del av den så kallade Järnaskogen norr om Rönnvägen ingår också.

Läs mer [+]: Nya lägenheter på gång på flera platser i centrala Järna – två bolag vill bygga

En strukturplan visar hur stadsdelar kan förändras på sikt, till exempel med tanke på nya bostäder, gatumiljöer och grönområden.

Nu bjuder Södertälje kommun in till ett öppet möte, en medborgardialog, om nordöstra delen av tätorten. Platsen är Tavestaskolan och tiden onsdagen den 7 mars klockan 16-19. Då finns politiker från Järna kommundelsnämnd och tjänstemän från kommunen på plats.

Läs också [+]: Förslag om naturreservat på villovägar i fem år: ”Det är verkligen otroligt pinsamt”

På kommunens hemsida finns dessutom, fram till den 25 mars, en enkät att fylla i.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här