Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern vill öka takten på motionerna: ”En fråga om hänsyn”

Snabba på behandlingen av politiska motioner – av hänsyn till de fritidspolitiker som arbetar för kommunens bästa. Det föreslår Centern i Nykvarn.

Anmäl text- och faktafel

Att lämna in motioner – förslag – är ett sätt för politiker, framför allt sådana som inte sitter vid makten, att försöka påverka och visa vad de vill åstadkomma. Motioner bör beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år.

Men så blir det inte alltid. Nu har Centern i Nykvarn lämnat in en motion om effektivare beredning av motioner. Gruppledare Börje Karlsson föreslår att längsta tillåtna beredningstid i Nykvarn ska sänkas till sex månader.

”Dels finns det många goda förslag som väcks via motioner, och Nykvarns kommun skulle vara betjänt av att skyndsamt kunna genomföra dessa”, skriver han, dels är det ”en fråga om hänsyn gentemot de politiker som, de allra flesta på sin fritid, arbetar för kommunens bästa”.

Centern lämnade, enligt Börje Karlsson, in två motioner i april 2017 som fortfarande inte har besvarats.