Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Catharina Elmsäter-Svärd blir vd för Sveriges Byggindustrier

Den förra moderate ministern, som även varit gruppledare i Moderaterna Södertälje och är ordförande i SSK, blir ny vd för branschorganisationen Sveriges Byggindustrier.

Den tidigare infrastrukturministern kommer närmast från en egen verksamhet och tillträder sin nya tjänst den 1 oktober 2017, enligt ett pressmeddelande.

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Även Svante Hagman, styrelseordförande för Sveriges Byggindustrier, har höga förhoppningar:

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger han.

Hon ersätter Ola Månsson som lämnade tidigare under året och Mats Åkerlind, som varit tillförordnad vd, går tillbaka till sin roll som vice vd och förhandlingschef.