Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggstängsel tvingade gående ut i körbanan

Gångtrafikanter har länge tvingats ut i körbanan för att korsa gatan i anslutning till ombyggnationen av Järnagatan. Men efter LT:s samtal är nu det hindrande byggstängslet flyttat.

Centrum. Den som velat gå över Saltsjögatan på övergångsstället i höjd med Park hotell har under större delen av sommaren stött på patrull. På andra sidan vägen väntade nämligen ett byggstängsel. I stället för att fortsätta upp på trottoaren har man tvingas gå ut i körbanan för att komma över.

När LT under tisdagsförmiddagen når Per Bråmå, trafikingenjör på kommunen, kan han inte svara på varför byggstängslen är placerade som de är men meddelar att det inte ska se ut så – stängslen ska inte försvåra för gångtrafikanter.

– Det där ska fixas så fort som möjligt så att man obehindrat kan gå över gatan. Enligt trafikanordningsplanen (som anger hur avstängningar, förbiledningar av trafik och skyltningar är tänkta att se ut vid vägarbeten inom kommunens vägområde, reds. anm.) för det jobbet säger att man ska kunna gå över på det övergångsstället – man ska inte mötas av ett staket som man gör nu.

Några timmar efter LT:s samtal är stängslet flyttat och gångtrafikanter behöver inte längre gå i körbanan för att komma över vägen.

Ombyggnationen av Järnagatan ska vara klar under hösten 2016.