Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygglov stoppat – två gånger om

Två gånger har länsstyrelsen stoppat ett beviljat bygglov från Södertälje kommun. Ärendet har hamnat hos mark- och miljödomstolen.

Först stoppade länsstyrelsen bygglovet för att grannarna inte hörts.

Och sedan, när grannarna fick säga sitt om den tillbyggda villan i Rosenlund, då gav länsstyrelsen de klagande grannarna rätt genom att godkänna överklagandet av det beviljade bygglovet.

– Först var det ett formellt fel från kommunens handläggare. Men i andra skedet tycker vi att det var fel av kommunen att ge bygglov i efterhand med motiveringen ”liten avvikelse”, säger länsstyrelsens handläggare Frida Jakobsson.

– Vi menar att bygget (som inneburit att man byggt samman garage med huvudbyggnaden) gör att huset är högre och 25 kvadrat större än vad som godkänns i detaljplanen, fortsätter Frida Jakobsson.

Kommunens bygglovschef Kajsa De Vall:

– Det är inte så uppseendeväckande att länsstyrelsen går in två gånger i samma ärende. Det händer. Men det är oftast fastighetsägaren som går vidare till mark- och miljödomstolen.

Så är det också i det här fallet.

Och om även mark- och miljödomstolen tycker att Södertäljes beviljade bygglov är fel är det ändå kommunen som ska se till att fastighetsägaren återställer bygget.

– Jo så kan det bli, vi är domare också. Men de får tid på sig, säger Kajsa De Vall.