Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggherren Tomas Shahho omkom i olyckan

Byggherren Tomas Shahho avled på tisdagsförmiddagen när han föll från taket på bygget vid gamla Strängbetong. Han blev 45 år gammal.

Tomas Shahho hade påbörjat bygget med nya radhus i Nykvarn. Totalt skulle det bli runt 150 bostäder på det gamla fabriksområdet.

När LT träffade honom förra sommaren berättade han om sina planer.

– Jag vill i gång omgående. Jag har tomt i mina böcker och vill inte vila, sa han då.

Tomas Shahho saknas av många. Hundratals uttryckte under tisdagen sitt deltagande på Facebook.

Det var klockan 11.10 på tisdagen som polisen fick larmet om arbetsplatsolyckan. När polis och ambulans kom till platsen kunde man konstatera att Tomas Shahho avlidit. Han hade av allt att döma fallit cirka 15 meter från taket.

– Det är bara en uppskattning. Vi får invänta den tekniska undersökningen, sa stationsbefälet i Södertälje, Joakim Pettersson.

Livräddningsinsatser gjordes på platsen, men hans liv gick inte att rädda. Ambulansen rullade sakta därifrån. Poliser spärrade av hela den gamla industribyggnaden, som ligger mitt emot det stora bygget av Furuborgsskolan. De inledde också en förundersökning.

– Just nu utreder vi ett arbetsmiljöbrott, sa en polis på plats.

Ingen misstänkt pekades ut. Det var inte klarlagt om det är en verklig person eller en juridisk person som är ansvarig för bygget.

Tomas Shahho är ansvarig för många byggprojekt i Södertälje och Nykvarn. Han har byggt radhus i Glasberga och en ny högstadieskola till Kringlaskolan. Han planerade för ett nytt bostadsområde med en skola i Viksberg. Bygget blev bara försenat då tomten visade sig vara en speciellt viktig plats för vattensalamandrar, men skulle snart dra i gång.

Den gamla industribyggnaden längs med järnvägen väster om Nykvarn är hög och stor. Ett enormt betongskal som ägs av TKJ Fastigheter. På ena sidan står ett par byggnadsställningar. Utanför på den dammiga parkeringsplatsen står en liten byggbod.

På andra sidan vägen, från skolbyggets stora projektkontor, samlades en rad byggarbetare efter olyckan och såg på bedrövelsen bara ett 50-tal meter bort. De som varit med på plats under händelsen förhördes sedan som vittnen. Några av dem fick visa polisen hur skyddsselen fungerade, den som man måste ha för att jobba på hög höjd.

Klockan 12.45 kom en läkare till platsen för att konstatera dödsfallet. Han lotsades in på det avspärrade området av polisen, för att bara några minuter senare komma ut och snabbt åka vidare.