Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygger trähus ovanpå Lunagaraget

Nu blir förslaget verklighet. Om två år kan ett trähus med 20 lägenheter stå klart på Lunagaragets tak.

Annons

I höstas kunde LT berätta om ett djärvt förslag i samband med de kommande renoveringarna av Lunagaraget. Garaget är i dåligt skick och behöver rustas, enligt ett investerings-PM till en kostnad på 25 miljoner kronor.

När styrelsen i Telge fastigheter beslutade att gå vidare med renoveringsplanerna beslutade man också att utreda ett förslag att bygga bostäder ovanpå garaget. Nu har styrelsen bestämt sig för att lämna in en ansökan om ändring av detaljplanen så att det ska bli tillåtet att bygga bostäder på platsen.

– Vi tycker det är ett jätteroligt beslut, säger Liselott Nilsson, VD för företaget.

Som förslaget ser ut nu handlar det om ett fyravåningshus i trä med plats för ett tjugotal tvåor på 55 kvadrat. Lägenheterna ska vara hyresrätter.

– Det är ett bra läge och det behövs hyresrätter i Södertälje, det är en outnyttjad yta, säger Yilmaz Kerimo, S, ordförande i bolagsstyrelsen.

Enligt det förslag som nu finns kommer ett fåtal parkeringsplatser ovanpå taket försvinna om bostadsplanerna förverkligas.

– Men de platserna används aldrig ändå, jo, dagen före julafton, då är det fullt i alla garage, säger Liselott Nilsson.