Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggde revolver av startpistol

När polisen grep 34-åringen på Stenbergavägen i Grusåsen sågs han slänga ifrån sig ett föremål. På marken hittades en startrevolver ombyggd till en skarp revolver. Och inte långt därifrån ett parti amfetamin.

Det var den 16 januari i år som polisen överrumplade den 34-årige Södertäljebon på Stenbergavägen mellan Grusåsen och Moraberg. En polis såg hur 34-åringen släppte ett föremål innan han greps. På marken hittades senare en startrevolver ombyggd till en skarp revolver laddad med fem skott av kaliber 22 lång. Inte långt från vapnet hittades 140 gram amfetamin.

– Att han går omkring med skarpladdat vapen och narkotika visar att han har en kriminell livsstil, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Mannen misstänks nu för narkotikabrott och grovt vapenbrott. Dessutom för vapenbrott av normalgraden efter att han dessutom greps den 20 mars ifjol på Furugatan med ett hemmabygge till vapen.

I går var det tänkt att åklagaren skulle väcka åtal, men Marisa Franzén begärde att 34-åringen skulle kvarhållas ytterligare två veckor eftersom utredningen inte är färdig.

– Fortfarande inväntar vi DNA- och fingeravtrycksanalyser på amfetaminpaketet, säger Franzén.

34-åringens försvarare Gustaf Ljungström yrkade på att 34-åringen skulle frisläppas.

– Han förnekar brott, det var inte han som droppade vapnet och narkotikan.

Under häktningsförhandlingen påfördes ännu ett brott: Våld mot tjänsteman. Den 12 april på Höglandsvägen i Rosenlund ska mannen vid ett polisingripande ha slagit en polis i huvudet och försökt ge sig på en annan. Tingsrätten valde att häkta mannen i ytterligare två veckor då åtal ska väckas.