Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg parkering under torget

Jag tycker att Södertälje är en bra stad att bo i och vi har i huvudsak bra ledare som inte agerar så partipolitiskt utan för medborgarnas bästa. Det har dock på sistone blivit mycket trängsel på gatorna på grund av byggen och broreparationer, men det är övergående.

När det gäller parkering har man dock lite förmyndaraktig inställning.

Det är helt rätt att prioritera handelsparkeringen under de tider butikerna är öppna men fel att ha avgift vardagar klockan 8–10 och söndagar klockan 8–11. Detta bör ändras senast i höst. Helst bör det vara fritt klockan 18–19 också.

Annars är höjningen till 20 kronor i timmen i centrum helt okej – man ser att det finns betalningsvilja där.

Att markparkering kan försvinna i Södertälje, trots att många inte vill stå i p-hus av säkerhets- och andra skäl när man handlar, är oroande. Att bygga nya p-hus längre bort är tveksamt.

Däremot skulle man faktiskt kunna bygga en central parkering i två plan under Stortorget. Med en avgiftsnivå på 20 kronor i timmen och hög beläggning går en sådan anläggning ihop sig med god marginal. Om inte staden vill investera i detta tror jag det finns privata intressenter till en sådan anläggning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel