Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg med varsamhet i Enhörna

Södertälje kommun planerar sedan några år tillbaka en utbyggnad av området kring Sandviken i Enhörna. Betydande ekonomiska och personella resurser har redan satsats på byggprojektet.

Sverigedemokraterna ser det som ett sundhetstecken att boende i området engagerar sig aktivt i planerna. De har valt att bosätta sig här på grund av att de värdesätter en lantligt betonad boendemiljö med betydande inslag av natur- och skogsområden.

Enligt en tidigare översiktsplan ansågs Sandviken med omnejd vara av riksintresse på grund av ”värdefulla bebyggelsemiljöer, fornlämningar och vackra kulturlandskap”.

Att de boende därför ställer sig frågande till de framlagda byggnadsplanerna är mot denna bakgrund fullt förklarligt – de vill av naturliga skäl inte se sin idyll omvandlad till en bullrande stadsmiljö.

SD Södertälje motsätter sig inte att det aktuella området utvecklas, men av de tre utvecklingsalternativ som presenterats gällande Sandviken anser vi att alternativ 1, som är det minst genomgripande och omfattar byggnation av 240 bostäder och en förskola, är betydligt bättre än de båda övriga.

Innan något beslut fattas är det dock viktigt att noggrant studera alla ingående aspekter inklusive kommunalt vatten och avlopp, planerade exproprieringar av mark samt dragning av kollektivtrafiken.

För oss sverigedemokrater är det viktigt att lyssna till folkets röst. Det är av avgörande betydelse att det byggs med varsamhet i Enhörna så att inte de unika kultur- och naturvärden som finns i Sandviken-området går förlorade!

Tommy Hansson (SD)

ledamot Enhörna kommundelsnämnd

Beata Milewczyk (SD)

gruppledare

Andreas Birgersson (SD)

politisk sekreterare

Joachim Hagström (SD)

ledamot tekniska nämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel